WARMTEPOMPEN
De warmtepomp is momenteel één van de meest milieuvriendelijke manieren om een woning te verwarmen. Warmtepompen halen 80% van hun energie uit de omgeving (aarde, water en lucht), waardoor je niet alleen het milieu een handje helpt maar ook je portemonnee. Zo ligt het verbruik maar liefst vijf keer lager dan een traditionele verwarmingsketel!
Onze specialisatie in warmtepompsystemen gaat van advies en levering tot montage en in bedrijf stellen. Wij zijn merkonafhankelijk en werken met ieder warmtepompsysteem. Dat maakt ons flexibel in het advies voor het beste systeem dat bij uw wens past. | |
WerkingWarmtepompen werken volgens hetzelfde principe als koelkasten: kou wordt opgewekt door een verdamper waarin een koelmiddel circuleert. De warme lucht stijgt en geeft hierdoor gratis warmte af aan de verdamper. Een warmtepomp haalt op dezelfde werkwijze gratis warme lucht uit het milieu. Dankzij de zon zitten in de lucht, water en aarde enorme massa’s warmte opgeslagen, zelfs in de winter. Deze warmte wordt gebruikt om de woning te verwarmen.
KostenbesparingEen warmtepomp levert al snel een rendement van + vier. Je betaalt dan slechts een kwart van de opgeleverde warmte in elektriciteit. Het merendeel, driekwart, komt voor niets uit de natuur. | Warmtepomp prijs en rendementDe prijs van een complete Warmtepomp-installatie schommelt tussen de €7.500,- en €12.500,- ( incl. BTW + installatie). De prijs van geothermische warmtepompen kan wat hoger uitvallen. Echter, dit verdient zich op langere termijn dubbel en dik terug! Daarbij is dit de enige verwarmingsinstallatie die het milieu niet belast. Bovendien is het beleid van de overheid dat we aardgas vrij gaan wonen en dan is de warmtepomp op dit moment de beste oplossing.
Premies en subsidies 2017-2018 warmtepompIn 2017-2018 is het mogelijk om voor warmtepompen een subsidie te krijgen in Nederland. Er zijn verschillende steunmaatregelen. Bekijk de voorwaarden om te zien of je recht hebt op een subsidie. |
Soorten warmtepompenEr bestaan verschillende warmtepompsystemen, elk met eigen voordelen en prijzen. Het geschikte systeem is afhankelijk van de beschikbare bronnen rond de woning, het type installatie en het benodigde vermogen. | |
Water-Water warmtepompHeb je voldoende grondwater rondom de woning? Kies voor een warmtepompsysteem dat zijn warmte haalt uit het grondwater. Deze warmte wordt gebruikt voor de waterverwarming van de centrale verwarming. Het warme grondwater wordt rechtstreeks naar de warmtepomp gestuurd die het op zijn beurt terugstuurt naar een retourput. Om een goede werking te hebben van het systeem is het belangrijk dat het water geen contact heeft met de buitenlucht.
Lucht-Water warmtepompLucht is gedurende het hele jaar beschikbaar maar kan tijdens de wintermaanden vrij koud zijn, waardoor het niet altijd rendabel is. Kies je voor lucht, dan heb je tijdens de koudere periodes een extra warmtebron nodig die de warmtepomp ondersteunt. Het voordeel van een warmtepomp op lucht is dat de installatie eenvoudig en goedkoop is in vergelijking met geothermische warmtepompen, waardoor het rendement te rechtvaardigen is. | Aarde-Water warmtepompDe warmte wordt aan de aarde onttrokken. De warmtepomp gebruikt deze warmte om het water op te warmen voor de verwarming. Regen en zon zorgen dat de aardetemperatuur gedurende het hele jaar schommelt tussen de 8 en 12°C. Beschik je over een grote tuin, dan kun je kiezen voor aardcollectoren die verspreid zijn over de volledige tuin. Bij minder ruimte, kies dan voor één of meerdere aardsondes die in de diepte worden geplaatst door grondboringen.
Lucht-Lucht warmtepompEen goedkope warmtepomp met mooi rendement is het lucht-lucht systeem. Net als bij een lucht-watersysteem wordt de warmte uit de lucht gehaald. De gegenereerde warmte wordt echter niet verbonden met de centrale verwarming maar rechtstreeks aangesloten op ventilatoren in huis. Dit type warmtepompen wordt vaak gebruikt als extra verwarming en kan ook ingesteld worden als airconditioning tijdens de warme zomermaanden. |
Warmtepompen bij renovatieOok bij grondige renovaties worden warmtepompen geïntegreerd. Is de woning voorzien van lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming? Een hybride warmtepomp bestaat ook uit de mogelijkheden. Deze wordt eenvoudig aangesloten op een bestaande laag rendement CV-ketel.
Overweeg je om een warmtepomp te plaatsen? Neem contact met ons op voor een advies op maat. |
Frans Halsstraat 5
0348 - 43 49 34 | CONTACT |